Rondje ’t Zand WTC – B

Volop koukleumers aan de bak op deze gure ochtend. Allen winters gekleed en met dikke handschoenen aan. Na Paul van Dijk met zijn verjaardag gefeliciteerd te hebben, vertrokken 15  liefhebbers met leider Anton naar ’t Zand. Veel voor onze doen, dus een beetje wennen en opletten. De familie Marijnissen vergezelde ons ook, want  die moest bekomen van een weekendje laminaat leggen. In Den Hout aangekomen lieten we de Houtse Heuvel links liggen vanwege de voorbereiding voor de wielerwedstrijd De Omloop van de Houtse Linies. Erg spectaculair zou de tocht  niet worden, want behalve door onze nieuwe Kevin zouden we bijna met de ogen dicht deze route kunnen fietsen. Voor een veiliger en ordelijker verloop liet ik vóór  de overgang  over de A-58 niet oversteken , maar de  weg tot de T-kruising volgen en daarna linksaf. Achter in het peloton hielden een paar mensen zich daar niet aan. Volgende keer misschien beter.  De voornaamste onderwerpen van gesprek waren de temperatuur, de gevoelstemperatuur en de straffe wind uit het noordoosten. Bij het bos voor ’t Zand mochten we niet rechtsaf van een verkeersregelaar vanwege een groot evenement in de paardensport. Dus naar Alphen, waar Johan Smits precies wist hoe we op de juiste en bekende weg moesten komen. Op kop werd volop gewisseld en daarachter probeerde iedereen zo goed mogelijk uit de wind te blijven. Soms op verzoek “ietsje minder”, velen moesten stevig aanpoten maar zeker achteraf is dat niet erg. Om de tocht niet te lang laten worden,  reden we maar niet langs de Fazanterie. In Dorst  reageerde  een laatste groepje van het peloton heel verstandig: zij stopten tijdig voor het rode licht en de dalende spoorbomen. Even later wisten deze achterblijvers zich na een sprint, aangevoerd door onze sterke good old Yp, weer bij de grote groep te voegen. Peter had nog geen mooie leeftijd met een rond getal bereikt, dus koffie met gebak zat er deze keer niet in. Dus op Den Hout, maar meteen door naar Made. We hebben prima gefietst, maar hopen volgende week toch beter weer te hebben.

Anton Knipscheer

Geef een reactie