Zomertijdtocht

Heerlijk de klok een uurtje vooruit en genieten van de zomertijd. Helaas was er vandaag van de zomer weinig te merken, het weer deed nogal herfstachtig aan. Dat was ook te merken aan de opkomst, toen ik bij het oude-gemeentehuis aankwam, stonden er ook maar drie leden te trappelen om een rondje te fietsen.

Twee van die kleppers, zijn intussen specialisten in de regen. Al enkele dagen komen Piet en Gerard doorweekt bij moeder de vrouw na hun toerke binnen vallen. De ene dag ondersteund door Marc, en vandaag was het de beurt aan Erik die de driemusketiers kompleet maakte  voor een ritje naar Herpt. Een schoon rondje, maar de overige 7 WTC’ers zagen dit toch niet zo zitten. Die zochten hun rondje wat dichter bij huis, gewoon een paar rondjes door de Teteringsebossen, een beetje de luwte van de krachtige wind opzoeken.

Ik weet het, de echte mannen fietsen gewoon het parcours wat hun opgedragen wordt, maar er bestaat ook nog zoiets als “plezier in het fietsen” . Bij regen en storm, krijgen sommigen nu eenmaal wat minder goesting!

We zijn dan ook nog gezamenlijk naar Raamsdonksveer gefietst, om onze clubgenoot Jack op te pikken. Waar ter hoogte van het Dongemond college nog een WTC’er rond fietste die er als een speer tussenuit schoot. Bij de stoplichten bleek het Erik van der Hoeven te zijn, die samen met Geraldino en Piet de Keizersveersebrug beklommen, richting Herpt. Met de overige 7 fietsten wij via Raamsdonk weer terug naar de Made, om via de bromtol over Den Hout naar de bossen te fietsen. Na twee rondjes vonden wij het wel genoeg, toch ff uitgewaaid, en weer enkele kostbare punten verzameld. De leider in ons opkomst klassement ontbrak vandaag, wat betekent dat we a.s. zaterdag een nieuwe leidster in de rode trui kunnen heisen!

Zaterdag vertrekt Ad om 8.00 u. met de A voor een rondje van 95 km, ik mag met de B mee voor een rondje van ongeveer 90 km WE vertrekken om 8.30 u .

Tot zaterdag!

 

 

Geef een reactie