Rondje Heusden

Goed weer was al aangekondigd. Heiig en fris in de eerste uren, maar daarna zon en vooral weinig wind. Een prettige verrassing was dat Peter Broeders ons op stond te wachten.
Hij gaat vooruit en dat is prettig om te zien en te horen.

We zijn met tien (Ad telde er 8?) op weg gegaan inclusief gastrenner Rob. Een afbouwrit, maar zoals gezegd onder zeer prettige omstandigheden. De tocht is een klassieker, rondje Heusden over de dijk via Werkendam en Hank terug. Tachtig prachtige kilometers. Ik had hier een heel verhaal van willen maken, maar het was zover ik het beleefd heb, een perfecte tocht. Snel, geen incidenten. Zelfs niet één enkele lekke band. Of toch, de brug van Waalwijk naar Doeveren stond open. Maar dat was echt het enige. En misschien dat ik misselijk werd na een klein sprintje de dijk op bij Woudrichem als straf voor een beetje uitsloven.

Iets wat ik prachtig vind om te zien is de progressie bij Kevin. Voor de vakantie nog schuchter meldend dat hij maar een keer met de A meeging om daarna de hele vakantie te kunnen bijkomen. Nu draait hij gewoon bovengemiddeld mee in de beurten op kop.
Die gaat mij de komende jaren nog veel pijn doen.

Zelf had ik toch nog een klein pleziertje. In een ver ver verleden pleegden wij het laatste stukje door de polder naar Hank   af te sprinten. Ik geloof dat ik van de 100 keer slechts één keer van Jantje Verschuren gewonnen heb en misschien ook dat niet eens. En het lukte vandaag. Weliswaar op een listige manier, maar het lukte. Het was echt een perfect mooie tocht. Ik heb weer genoten.

 Met vriendelijke groeten,

Gerard Koops

Geef een reactie