Tourrondje Den Bosch

De laatste zondag van maart zijn de WTC’ers alweer toe aan hun 4e rit.

wtc 31 maart 2019

Samen met mijn dorpsgenoten Leo en Gerard fietsten we op ons gemakske richting de May. Bij het gemeentehuis aangekomen, was het nog niet erg druk, Peter Kuypers probeerde zich nog te verstoppen maar we zagen hem net achter het gemeentehuis schieten.
Van alle kanten kwamen de leden aan, genoeg leden om in drie groepen te gaan fietsen.
Er stond vandaag een noord-oostenwind, daarom verkoos ik met de tourgroep een ritje Den Bosch.
Met 16 WTC’ers en gastrenner Paul, togen wij richting Den Hout, deze keer niet over de Houtse Heuvel maar door de Achterstraat naar Oosterhout. Langs het Wilhelminakanaal ging het verder naar Dongen om uiteindelijk op de Fazantenweg richting De Moer uit te komen. Vanaf daar kregen we wat meer beschutting van de Drunense duinen, tot aan Cromvoirt konden we daar goed van profiteren.
Op weg naar Den Bosch fietsten we langs het natuurgebied de Moerputten, hier stond de wind pal op kop, maar met sterke mannen binnen ons gelederen, is dat een peulenschil. Jacques van Dijk kreeg onderweg naar Vlijmen nog problemen met de ketting, wel gek voor Jacques, want als amateur fietste hij nog voor deze sterke Didamse wielerploeg!

jac van dijk ulvenhoutvv

De wind kregen we vanaf Vlijmen grotendeels in ons voordeel. Tussen Haarsteeg en Herpt door kwamen we weer op bekende wegen bij Heusden. Over de zomerdijk gingen we naar Waspik, ik had de route gedeeld met Gerard, Maurice en Willem. Tot aan Waspik werkte dit ook perfect, maar op het industrieterrein Scharlo, miste het eerste gedeelte van de groep de afslag richting het tunneltje. Daarna moesten ze stevig in de achtervolging, maar net voor Raamsdonksveer was de groep weer compleet.
Zoals gewoonlijk was het ook vandaag weer zo; de laatste loodjes zijn de zwaarste.
Met ruim 90 km. op onze tellers fietsten we weer de May binnen. Maurice maakte er nog een extra luske aan om de 100 vol te maken. Gerard kwam gemakkelijk aan die 100 km op weg naar Teraalst!

Het was weer een mooi en stevig ritje, samen met Sandra, Ad, Jacques, Paul, Jantje, Erno, Tim, Marino, Gerard, Leo, Eric, Niels, Antoon, Maurice, Willem, en onze tuinder Erik. Bedankt voor het goede leiden en het vele kopwerk!

Volgende week vertrekken we om 8.30 uur voor een rondje van 85 km.

Groeten,
Pierre Boulanger

Geef een reactie