WTC-Made eert de 2020 kampioenen op aangepaste wijze

Het wegseizoen van WTC Made telde een stuk minder ritten dan vooraf gepland. Maar niettemin werd de opkomst weer bijgehouden. Een uitgebreide huldiging was helaas niet mogelijk en daarom werd de top 3 corona-proof op de foto gezet voor dit weekblad. Rene van Mook mocht daarna de trofee mee naar Wagenberg nemen.

De plannen van de rittenplanners van WTC Made werden behoorlijk verstoord door de beperkingen die het bekende virus oplegde. WTC-Made volgde de interpretatie van de OMT-regels zoals wielerbond NFTU die steeds publiceerde. Van de bedachte 37 ritten gingen er uiteindelijk maar 17 door als echte club-rit. Na de openingsrit van 8 maart jl. , waar we nog met 31 leden in drie groepen op pad waren, konden we tot 28 juni alleen in twee-, drie- of viertallen op pad. In de zomer was er meer vrijheid om in groepen te sporten. Er werd gekozen om de groepen wat kleiner te houden en zo was de nieuwe TT groep geboren. De nieuwe groep die qua snelheid en afstand tussen de Trim-groep en de Tour-groep valt. Gemiddeld waren we met 28 fietsers op pad en in vier groepen is dat dus minder dan tien per peloton. Hierdoor hadden we goed overzicht en konden we goed afstand houden tot andere weggebruikers. De opkomst-teller stond natuurlijk wel aan. Naast het aantal keren dat renners en (elf) rensters aan de start komen, wordt bij WTC ook het weer bekeken. Als je komt bij regen zijn er extra punten te verdienen. We hadden een hele mooie zomer want er waren weinig regenpunten te scoren. Het mooie weer, de “zin om te fietsen” en misschien ook wel minder sociale verplichtingen en feestjes, zorgden zowaar voor een record opkomst van 60%. Na de slotrit op 11 oktober jl. konden we de eindstand opmaken maar niet huldigen voor de hele groep. Na het  sporten moesten we namelijk meteen uit elkaar. Jammer voor de top 3 die dus geen uitgebreide huldiging kon genieten. Een beetje tegen beter weten in, dachten we weer wel versoepeling te krijgen en toch een groots huldigingsfestijn op te kunnen zetten. Niet dus! Om het jaar toch goed af te sluiten, werd begin december besloten dat we dan maar een simpele fotosessie zouden doen op een plek waar dat corona-proof kon. De kantine van RVSA waar we normaal elk jaar afsluiten en gemakkelijk in kunnen met heel de club, is groot genoeg om de top drie veilig op de foto te zetten. Rene van Mook ging met de leiderstrui, trofee en cadeaubon aan de haal. Niet te verslaan qua opkomst, want hij reed gewoon alle tochten. Op nummer twee eindigde Bert Timmermans, die maar één rit miste. Hij kwam in punten gelijk uit met de nummer drie maar dan telt de eindstand van 2019 mee. Daarin stond hij boven Peter Korse die dus derde werd. Nadat de foto genomen door ons nieuwe lid Patricia Galle Bernard genomen was, bleken de winnaars nog een sympathiek idee te hebben. Ze gaven hun verdiende cadeaubonnen terug aan voorzitter Ad van Wesel met het verzoek die aan Willem Avontuur te schenken. Willem, die door serieuze gezondheidsproblemen het hele jaar afwezig was en een opsteker als deze geste wel kan gebruiken. Mooi gebaar en zeer gewaardeerd door Willem en Sandra.
WTC Made maakt zich weer op voor seizoen 2021, hopelijk kunnen we vanaf maart 2021 weer gewoon volgens plan op pad.

De top 3 v.l.n.r. Peter, Rene en Bert (beeld; Pappagaaio Fotografie)