Alle berichten van Piet Verkooijen

Toerrondje met 3 Sporters en 1 Trimmer

18 regen regen bijpraten

Vanmorgen op naar de start bij het oude gemeentehuis, en benieuwd hoeveel mensen er zouden opkomen vandaag.

Bij aankomst was er nog niemand maar even later kwam Peter Verhagen waren we dus al met zijn tweeën! Nu moet er nog een derde man komen voor de punten. Na een tijdje kwam Flip aangefietst, dus de punten waren veilig.

Weer wat later stopte er een auto, wij benieuwd wie daar uit zou stappen, het bleek Peter Broeders te zijn! Die was benieuwd naar de opkomst en daar stonden wij met z’n drieën dus!

Nog een tijdje staan kletsen o.a. waar naar toe, intussen was het al iets over half negen.

We zouden net gaan vertrekken toen Thijs kwam aanfietsen! Dus waren er 3 personen van de Sport-groep en een van de Trimgroep.

We vertrokken richting Kiltunnel, met voor mij nog wat ongebruikelijke extra ommetjes waar ik niet zo blij mee was (weer extra km), want het was voor mij met 33 à 34 km per uur fietsen regelmatig aanpoten om bij te houden.

De moerdijkbrug over met al een gemiddelde van ruim over de 30 km/u kwam het eerste ommetje al. Niet over het viaduct zoals gebruikelijk, maar Flip stelde voor om de spoorlijn over te gaan.

Intussen werd het voor mij weer harken om af en toe het ontstane gat weer dichten, maar ik kon nog steeds volgen.

Bij Thijs zat intussen het schuim onder op zijn fietsbroek met een paar grote witte plekken links en rechts naast zijn zadel. De volgende keer de fietsbroek toch maar beter uitspoelen Thijs!

We fietsten intussen al weer op de Wieldrechtse Zeedijk waar we bij de spoorlijn even een pauze hadden, er kwamen net 2 treinen langs, wat mij even de gelegenheid gaf om weer op adem te komen. Nadat de bomen weer open waren, fietsten we weer verder en staken we de Rijksstraatweg over om voor het water (de Dordtse Kil) rechtsaf de Wieldrechtse Zeedijk weer te vervolgen.

Bij de Kiltunnel aangekomen, stelde Thijs voor om er over te fietsen (dus niet erdoor) en verder richting Dordrecht te fietsen. Verder op de Wieldrechtse Zeedijk met aan het einde van het water weer rechtsaf gegaan, maar de Sportmannen bleven op de weg fietsen en ik ging op het fietspad zoals het hoort!

Al snel kwam ik er achter dat ik dus niet meer uit de wind kon zitten en ik op zoek was naar een opening tussen de betonnen rand om ook op de weg achter de 3 kleppers weer verder uit de wind te kunnen volgen. Dat duurde wel even voordat er een opening kwam waar ik met wat snelheid minderen tussendoor kon!

Helemaal aan het einde van de Wieldrechtse Zeedijk sloegen we rechtsaf naar het fietspad naast de Mijlweg, waar we enkele stoplichten tegen kwamen maar die stonden blijkbaar allemaal op groen, want de 3 kleppers voor mij reden bij elk stoplicht door en eer-dat ik bij de lichten was kreeg ik steeds groen!

Later stelde Flip voor om over Prinsenbeek te gaan, maar dat werd door mij snel afgeblazen en gingen we gewoon na de rotonde bij de Drie Hoefijzers linksaf richting Made langs het Pompstation Amigo (voorheen Compaan), naar Made te fietsen.

Nu nog 6 km op mijn tanden bijten, maar voordat ik er erg in had was ik al weer thuis.

Mannen, bedankt voor het uit de wind zetten van mij, tot de volgende rit aankomende zondag richting SED. Met de zon erbij kan dat niet meer mis gaan. In elk geval goed dat deze rit naar SED verplaatst was.

Groet,  DigiPiet