Maandelijks archief: maart 2020

Openingsrit Trimgroep

Eerst eten zeggen ze in Oosterhout. In de May zeggen ze eerst fietsen en dan kijken wat de pot schaft. Aangezien ik in de May te gast ben, was het dus eerst fietsen. En ik niet alleen, want wat stond er een hoop volk deze ochtend bij het oude gemeentehuis. Iedereen heeft er zin in om het nieuwe fietsseizoen weer van start te gaan. Een paar nieuwe gezichten deze ochtend die met ons mee zouden fietsen; John en Ruud. Ruud stond gelijk met een lekke band nog voordat wij van start waren gegaan maar met de hulp van Flip was dit euvel zo opgelost. Je kan de eerste lekke band maar gehad hebben Ruud.

Piet had een mooi rondje uitgetekend wat ons naar Etten-Leur bracht.
Veel wind op het eerste gedeelte waar Rene en Ruud goed kopwerk verrichten samen met Piet. Voor de rest probeerden wij in de luwte mee te fietsen en dat ging redelijk. Het was weer een beetje wennen om in de groep te laveren, zeker met die windvlagen.
Vanaf Etten-Leur ging het richting Zevenbergen waar wij via de Halsche Vliet bij Zwartenberg uitkwamen. Hier begonnen steeds meer regendruppels op onze helmen te kletteren. Het voordeel was wel dat de wind nu in ons holleke blies. Dus in een zucht en een scheet waren wij terug in de May waar bij de Korenbeurs een heerlijke brunch op ons stond te wachten.
Het was deze ochtend gezellig fietsen met de oude garde en met enkele nieuwe gezichten. Ik hoop dat zij het bij de trimploeg ook gezellig hebben gevonden, maar ik geloof van wel!!
Onder het eten was het weer gezellig een beetje na kletsen en met sommige nieuwe mensen wat beter kennismaken.
Onze voorzitter nam nog even het woord en vertelde het laatste nieuws over Willem. Dit is helaas ook de realiteit. Het blijkt maar weer eens dat vreugde en verdriet een dunne scheidslijn heeft.
Namens iedereen wens ik Willem en Sandra heel veel sterkte toe de komende tijd; in gedachten fietsen jullie met ons allemaal mee.
Na de brunch en afscheid genomen te hebben, ging het weer op Oosterhout aan.
Gegeten had ik al. Dus dat hoefde niet meer.
Tot de volgende rit.
 
Met vriendelijke groet,
De Pakhaas
20200308 brunchtocht (1) web

De eerste clubkilometers zitten er weer op!

Het WTC Made fietsseizoen is weer begonnen, ieder weekend gaan we onze kilometers maken. Van Den Bosch tot Bergen op Zoom, van Gouda tot Beerse. Met onze fietsclub komen we (bijna) overal!
Samen met Leo en Gerard fietste ik deze morgen richting de May waar bij het oude gemeentehuis al een flinke groep was verzameld. Voor het eerst gingen we het fluitje introduceren in de toergroep, dit hadden we geleerd bij de cursus wegkapitein van de NTFU, waar we deze winter aan hadden deelgenomen.
Willem en Sandra hadden aan deze cursus meer dan hun bijdrage gedaan, in onze gedachten waren ze zeker deze ochtend bij ons aanwezig.

Met onze toergroep mochten wij als eerste vertrekken, richting Den Hout telde ik 16 WTC’ers en ene fietsenmaker. Een stevige zondagse wind deed weer zijn best vanuit het zuid-westen. Een beetje beschutting tussen de bossen is dan altijd wel welkom, evenals een paar sterke koptrekkers.
Maurice, Leo, Jantje, Edwin, Hans, Kevin, Kees en Gerard deden hun best om de rest uit de wind te houden. Als onze laatste man hadden we Marino en de man met een fluitje, dat we alleen maar gebruiken als er iemand in problemen is!
Net voordat we bij de windmolens in Molenschot waren, kwam ons de sportgroep passeren, ze namen even een korte adempauze om vervolgens net voor Dorst de gashendel weer open te draaien. Helaas vergaten ze Flip mee te nemen. Ze hadden wel versterking gekregen van Jan R. en Johan zodat ze als eerste aan de brunch konden beginnen.
Een paar minuten later kwamen ook de leden van de toergroep aan bij de Korenbeurs. De eerste kilometers zitten er op, het was weer fijn om tussen de clubmakkers te mogen fietsen.

Tot volgende week, dan kan het echte werk beginnen!

Groet,
Pierre Boulanger.

20200308 brunchtocht (1) web

Sportieve start WTC 2020

Afgelopen dagen twijfelde ik of het weer bekwaam zou zijn voor de eerste tocht van het nieuwe wegseizoen. Maar als ik deze ochtend Buienradar opstart, zie ik tot mijn genoegen dat het tot zo rond een uur of elf droog gaat blijven. Bij het startpunt staan nog zo’n 40 WTC leden en gasten. Iedereen heeft er zin in blijkbaar.
We kunnen in 3 groepen rijden en omdat de Toergroep en de Sportgroep ongeveer dezelfde route willen rijden, wordt besloten dat de Sport als eerste gaat vertrekken.
Maar vrijwel meteen kunnen we de planning aanpassen. Aspirant-lid Ruud Jansen blijkt met een lekke achterband te staan en zoals altijd is Flip de eerste die staat te helpen.
Ruud wil met de Trim mee dus dus staan Trim en Sport even stil. Daarom gaat Peter Broeders toch maar als eerste vertrekken. Als de grote groep vertrokken is, tel ik even de renners voor de sport. Dat zijn er vandaag maar vijf.
Als de band weer op spanning is en het wiel er in staat, vertrekken we met wind op kop richting Den Hout. Er is een stevige en “ dikke” wind dus we rijden al gauw achter elkaar in plaats van naast elkaar en draaien wat rond. Zo kunnen we de gang er een beetje in houden. Thijs is het sterkst dus die mag wat langer op kop rijden. Flip, Twan, John en ik doen ook onze beurtjes. Het duurt behoorlijk lang voor we de Toergroep in beeld krijgen. Net voor Molenschot sluiten we aan en profiteren even van de slipstream van onder andere Kevin die sterk op kop aan het rijden is. Met het bordje Bavel in zicht besluiten John en Thijs weer een Sport pelotonnetje te maken. Ik sluit ook aan. Ik zie ook gastrijder Jan Rullens erbij en achter mij een bekende stem, die niet van Flip is maar die heeft blijkbaar Johan van Helmond in zijn plaats mee gestuurd. We rijden weer lekker door. Bij Den Hout halen we de Wilde Bond in. Ik voel wat nattigheid, we moeten zorgen dat we bij de Korenbeurs komen dus. Dat lukt prima. Na ons zijn de Toerrenners er ook zo. De Trimgroep komt weer 5 a 10 minuten later en dat zorgt dat ze wel wat meer water op de kop gekregen hebben.
Het eten is genoegelijk en gezellig.
Wel wat gemengde gevoelens als mensen de kaart tekenen voor Willem en Sandra die we vandaag moesten missen…

20200308 brunchtocht (2) web

Groeten,
Ad van Wesel